In de Boekhorststraat in Den Haag is nog niet zo lange geleden een spannend initiatief gestart: het Makerskwartier, bedacht door “de Haagse Makers” het netwerk van de Haagse makers beweging en gesteund door verschillende woningbouwverenigingen en de gemeente Den Haag. Het biedt de mogelijkheid aan creatieve kleine ondernemers om tegen een redelijke huurprijs een gerenoveerd winkelpand te huren, mits deze winkel gekoppeld is aan een werkplaats of atelier waar (een deel) van de producten gemaakt worden. 

De winkels die deel uit maken van het Makerskwartier hebben dus een verkoop èn een atelier/werkplaats ruimte.

Inmiddels zijn er 12 winkels met een werkplaats in de Boekhorststraat, waardoor het extra de moeite waard is om bij V&T langs te gaan. Ook in deze winkels vind je een breed scala aan handgemaakte producten die gemaakt zijn van diverse materialen waaronder van gebruikt materiaal. De winkels zijn herkenbaar aan het uithangbord met de ooievaar. Hier moet je zijn voor handgemaakte leren tassen, gezeefdrukte kinderkleding, de hipste sokken, unieke stoelen, originele stoffen, industriële lampen en meubilair, lifestyle meubilair, vintage kleding en die eye-catcher voor je woonkamer. 

Naast de winkels van het Makerskwartier zijn er in de multiculturele Boekhorststraat diverse andere winkels op het gebied van interieurverzorging en van delicatessenzaken en restaurants die allerlei mogelijkheden voor een hapje en een drankje naar ieders smaak bieden.  

Dus maak het mee in de Boekhorststraat: ontdekken, kijken, proeven, jezelf verbazen en inspireren!